Γενικά

Στο Δελίκηπο υπάρχουν παλιά γεφύρια, όπως το διπλογέφυρο και ακόμα ένα παλιό γεφύρι με καμάρα, κτισμένο με πελεκητές πέτρες.

Όσοι ταξιδεύουν συχνά στην κυπριακή ύπαιθρο, συναντούν αυτά τα πανέμορφα κατασκευάσματα της ανθρώπινης δραστηριότητας. Είναι τα δεκάδες παλιά πέτρινα γεφύρια, που σε παλαιότερους καιρούς, έδωσαν την ευκαιρία στους ανθρώπους του τόπου μας, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ταξιδέψουν, να εμπορευθούν, να αναπτύξουν τις κοινότητες και τις πόλεις μας.

Η κατασκευή των πέτρινων γεφυριών στο νησί μας πρέπει να θεωρείται πανάρχαια τεχνική. Υπάρχουν αρχαιολογικές μαρτυρίες για την ύπαρξη τέτοιων γεφυριών από τους Ρωμαϊκούς χρόνους.

Πηγή: Βιβλίο «Ο ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ γη της επαγγελίας» του Κώστα Χαραλαμπίδη

Η λίμνη του Δελίκηπου υπερχειλίζει με τις πρώτες βροχές και το νερό δημιουργεί καταρράκτες, καθώς πηδάει πάνω από το ανάχωμα και συνεχίζει την πορεία του, για να περάσει κάτω από το παλιό και πέτρινο διπλογέφυρο του Δελίκηπου.

Πηγή: Βιβλίο «Ο ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ γη της επαγγελίας» του Κώστα Χαραλαμπίδη

Ταξιδεύοντας από τον Κόρνο προς τα Λεύκαρα και σε απόσταση 3 χιλιομέτρων, συναντούμε το κοινοτικό πάρκο Δελίκηπου. Πρόκειται για ένα μικρό πάρκο, το οποίο είναι πραγματικά «πνιγμένο» στο πράσινο. Πανύψηλα πεύκα σου χαρίζουν εκτός από την σκιά τους και το άρωμα τους

Στο πάρκο θα βρεις παιδική χαρά, έτσι ώστε τα παιδιά σας να παίζουν με απόλυτη ασφάλεια, καθώς εσείς θα ασχολείστε με την ετοιμασία του Εθνικού μας φαγητού σπορ, την σούβλα, στο κατάλληλα διαμορφωμένο για αυτό τον σκοπό χώρο.

Πόσιμο νερό υπάρχει πάντα. Τουαλέτες υπάρχουν.

Το πάρκο και ο εκδρομικός χώρος, σαν σύνολο είναι μικρής έκτασης, για αυτό και θα πρέπει, τις Κυριακές και τις αργίες, να πας στην περιοχή πολύ νωρίς για να εξασφαλίσεις το χώρο σου.

Χώρος στάθμευσης υπάρχει απέναντι από την είσοδο του πάρκου και είναι τεράστιος.

Πηγή: https://www.ix-andromeda.com/en/

Εικονική Περιήγηση

Βίντεο

Φωτογραφικό Άλμπουμ

Λεύκωμα Εκδηλώσεων

© Copyright 2023 - Δελίκηπος / Designed & Developed by NETinfo Plc